CUM SUSȚIN CAMERELE DE OXIGEN HIPBERARIC VINDECAREA RĂNILOR?În circumstanțe normale, oxigenul își poate face drum prin sânge numai în celulele roșii din sânge. Când celulele roșii din sânge sunt prea scăzute sau nu pot circula corect, țesuturile importante devin private de oxigen.
Celulele care nu dispun de suficient oxigen nu pot produce energia necesară pentru apărarea bacteriană, sinteza colagenului, regenerarea sau orice alte funcții reparatorii esențiale. În schimb, procesul de vindecare încetinește până când se oprește complet. Nu este suficient să inhalați pur și simplu oxigen - corpul are nevoie de un flux concentrat de oxigen pentru a-și depăși deficiențele.

Terapia cu oxigen hiperbaric depășește deficiențele de oxigen din organism cu o cameră hiperbară specială care eliberează oxigen concentrat și presurizat. În loc de a aplica pur și simplu o cremă sau unguent local pentru a aborda o leziune, HBOT infuzează întregul corp cu oxigen care pătrunde în toate zonele corpului, chiar și în zonele în care circulația a devenit redusă sau blocată.

Acest beneficiu esențial al îngrijirii rănilor hiperbarice stimulează și susține capacitățile naturale de vindecare ale corpului. Atunci când celulele albe din sânge primesc suficient oxigen, pot ucide în mod eficient bacteriile, pot reduce umflăturile și permit reproducerea rapidă a vaselor de sânge noi. HBOT chiar permite celulelor să construiască țesut conjunctiv nou și să îmbunătățească funcția organelor.

⭕🔥 CARE SUNT AVANTAJELE UNEI CAMERE HIPERBARICE?
⭕ Cercetările științifice au stabilit ferm beneficiile terapiei cu oxigen in cameră hiperbară și au afirmat că este un tratament valoros pentru pacienții care se confruntă cu o gamă largă de probleme, dar cum funcționează cu adevărat lupta împotriva rănilor și rănilor? Cercetarile stintifice dezvăluie beneficii impresionante ale camerei hiperbarice pentru corp. Fiecare dintre următoarele beneficii permite HBOT să ofere rezultate semnificative și de durată.
⭕ REDUCEREA EDEMULUI Edemul apare atunci când se acumulează prea mult lichid în cavitățile sau țesuturile corpului. Edemul poate apărea oriunde, de la creier (edem cerebral) la inimă (edem pulmonar). Deoarece edemul crește presiunea țesuturilor și restricționează circulația, acesta stânjeneste automat recuperarea plăgii. HBOT scade edemul, deoarece stimulează o mai bună circulație. Fluidele acumulate în interiorul corpului se pot deplasa prin corp pentru a fi filtrate și eliminate. Drept urmare, țesuturile rănite se oxigenează mai bine și vindecarea poate continua în cele din urmă.
⭕ HIPEROXIGENAREA ȚESUTURILOR Când țesutul devine hiperoxigenat prin tratamentul HBOT, acesta devine saturat cu oxigenul cunoscut pentru stimularea vindecării. Țesuturile hiperoxigenate suferă reepitelializare, care reprezintă o creștere a celulelor epiteliale responsabile de închiderea rănilor și formarea unei bariere pe piele. Cercetările arată că hiperoxigenarea țesuturilor prin HBOT poate crește rata de închidere a plăgii cu până la 69%! Acesta este un beneficiu deosebit de puternic pentru adulții cu diabet care prezintă un risc mai mare de răni care nu se vindecă.
⭕ ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ ÎMBUNĂTĂȚITĂ DE LEUCOCITE Când corpul devine inundat de oxigen printr-un tratament precum HBOT, activitatea antibacteriană crește imediat. Leucocitele, un tip de celule albe din sânge, câștigă forță și impuls din oxigen. Sunt capabili să distrugă mai eficient bacteriile periculoase și radicalii liberi, eliminând în același timp resturile celulare moarte. Studiile arată că leucocitele se comportă cel mai bine la niveluri de oxigen peste 300 mmHg, niveluri realizabile numai cu oxigen suplimentar prin HBOT.
⭕ ANGIOGENEZĂ CRESCUTA Angiogeneza este funcția esențială a creării de noi vase de sânge. Fără angiogeneză, țesutul nu poate supraviețui sau se poate repara după rănire. Deoarece nivelurile de oxigen din organism influențează direct rata și calitatea angiogenezei, doar un tratament precum HBOT poate stimula și îmbunătăți direct crearea de noi vase de sânge. HBOT susține, de asemenea, sinteza optimă a colagenului, una dintre cele mai vitale componente ale dezvoltării vaselor de sânge. Colagenul este componenta principală a pielii și reprezintă până la 80% din greutatea uscată a pielii noastre. Funcționează ca schela structurală a pielii, organizându-se în mănunchiuri de fibre împletite. Colagenul nu se poate dezvolta fără colagen, iar tuburile capilare noi nu pot câștiga forță fără colagen. Toate acestea fac oxigenul absolut necesar pentru orice nivel de vindecare din corp.
⭕ EFECTE SINERGISTICE CU ANTIBIOTICE Medicii prescriu antibiotice pentru a combate infecțiile bacteriene din organism, dar antibioticele nu pot susține întotdeauna rezultatele singure. Cercetările indică faptul că HBOT funcționează sinergic cu antibioticele ca tratament adjuvant.
⭕ STIMULAȚI FACTORII DE CREȘTERE Când tratamentul HBOT saturează corpul cu 100% oxigen pur, factorii de creștere din trombocitele din sânge se activează. Factorii de creștere sunt proteinele extrem de puternice care reglează creșterea și diferențierea celulelor din organism. De asemenea, stimulează componente majore ale vindecării rănilor, cum ar fi leucocitele și fibroblastele. Deoarece HBOT stimulează activitatea factorului de creștere, acesta este rândul său hrănește cele mai bune condiții pentru vindecarea rănilor. Tocmai de aceea HBOT a devenit atât de popular pentru sportivii cu leziuni. Decat să stea pe bancă săptămâni sau luni acestia pot reveni mult mai repede la joc. HBOT oferă sportivilor posibilitatea de a-și accelera procesul de vindecare și de a reveni pe teren.
🔥 Aceste șase beneficii ale oxigenoterapie demonstrează puterea incredibilă a oxigenului hiperbar de a întineri, vindeca și revitalizează funcțiile de bază ale corpului. O serie de tartamente HBOT pot transforma corpul și inversa leziunile cronice.

CUM SE ADMINISTRĂ TERAPIA OXIGENULUI HIPERBARIC? 

 

 Tratamentul este nedureros, deși este posibil să experimentați o senzație de presiune în urechi, foarte asemănătoare cu senzația pe care o simțiți într-un avion în timp ce coborâți. În timpul tratamentului, care durează aproximativ o oră și jumătate până la două ore, puteți dormi, viziona TV, asculta muzică sau pur și simplu vă puteți relaxa.

🔥 Profesorul Philip B. James explica avantajele camerei hiperbare: “ Inhalarea unei cantitati crescute de oxigen pe parcursul unei singure ore pe zi poate determina repararea tesuturilor acolo unde toate celelalte interventii medicale si tratamente sau dovedit a fi ineficiente. Cu alte cuvinte, cantitatea mare de oxigen in organism contribuie la regenerarea naturala a tesuturilor si organelor. Cresterea semnificativa a proportiei de oxigen din organism necesita o camera cu presiune ridicata. ”
⭕
Dr Paul G. Harch, specialist american in medicina hiperbara, descrie TOH ca fiind o “terapie biologica”. Cu alte cuvinte, cresterea cantitatii de oxigen din sange permite organismului sa se refaca singur. Dr. Harch subliniaza faptul ca medicamentele obisnuite nu fac decat sa trateze simptomele afectiunii, in timp ce TOH permite recuperarea pe cale naturala a tesuturilor deteriorate.”

Picior diabetic dupa 3 luni de tratament (72 ore) HBOT
✅ Multi oameni se intreaba de ce terapia standard cu oxigen (aplicarea de oxigen prin folosirea unei masti - de obicei in ambulante si spitale) nu are acelasi efect ca TOH. Expertii subliniaza
faptul ca, pentru a beneficia de o crestere a nivelului de oxigen in organism, presiunea aerului in atmosfera inconjuratoare trebuie sa fie mai mare decat presiunea normala a aerului (pacientul trebuie sa intre intr-o camera cu presiune ridicata in care sa inhaleze o cantitate suplimentara de oxigen). Terapia standard cu oxigen ajuta la imbunatatirea respiratiei, dar nu are aceleasi proprietati terapeutice ca TOH.
⭕ Care sunt efectele oxigenului asupra organismului?
Oxigenul joaca un rol-cheie in vindecarea si recuperarea celulelor deteriorate din organismul uman, insa de multe ori fluxul de oxigen este blocat catre anumite tesuturi si procesul de vindecare dureaza o perioada mai indelungata. Aportul de oxigen este deosebit de important pentru orice celula. Astfel, spre exemplu, o taietura la genunchi se va vindeca mult mai repede daca este expusa la aer curat.
🧠Care este efectul asupra creierului?
Dupa ani de abuz de substante (alcool, tutun, droguri), creierul poate suferi leziuni sau poate imbatrani prematur. Cercetarile disponibile indica faptul ca TOH joaca un rol deosebit de important in refacerea celulelor deteriorate ale creierului pacientului si, in consecinta, in recuperarea vietii acestuia.
Comentarii